Cum creez o temă de wordpress de la zero

Există sute de tutoriale pe acest subiect, însă nimeni nu vă spune că există deja teme „Blanc”. Sunt temele ușor de customizat, care includ majoritatea funcțiilor WordPress, însă fără CSS. Unele suportă în stare implicită chiar și meniuri responsive.

Astăzi aș vrea să vă prezint „_s” sau „underscores”, bazat pe generatorul www.underscores.me. Nu aveți mare lucru de făcut, decât să le vizitați pagina, să introduceți un nume de temă și va fi generată imediat. Trebuie s-o salvați în calculator și să o instalați, fie din dashboard, ca fișier .zip, fie adăugată manual în folderul themes.

Rămâne să vă jucați cu CSS-ul pentru layout, însă lucrurile complicate au fost deja rezolvate de tema generată. Aveți parte și de un menu responsive, care poate fi configurat cu ușurință, dacă aveți câteva cunoștințe de HTML/CSS. Tema are o zonă pentru Widgets – în HTML după conținut, însă poate fi orientat, din CSS, să apară în partea stângă a conținutului. Bineînțeles, ca oricare altă temă WordPress, puteți să adăugați alte zone pentru widgets și în alte părți alte layoutului, folosindu-vă de funcția deja existentă în functions.php, function numetema_widgets_init. În fișierul vostru o să aveți înlocuit numetema cu numele pe care vi l-ați ales la generarea temei pe site-ul underscores.me.